EcoFira de Calaf

La Fira Ecològca de l'Alta Segarra i de l'Anoia

Calaf organitza la seva primera EcoFira, la Fira ecològica de l’Alta Segarra i de l’Anoia

Deixa un comentari

20160317_ecofira2El diumenge 10 d’abril se celebrarà l’EcoFira de Calaf, l’única fira dedicada al producte ecològic de la comarca de l’Anoia i de l’Alta Segarra. Es tracta d’una mostra que es vol posicionar com una referència entre els certàmens d’aquesta matèria i que pren el relleu de l’EcoFira d’Òdena, que durant els últims tres anys s’ha celebrat en aquesta població de la conca anoienca.

La proposta es convertirà en un aparador i en el punt de trobada de persones i professionals que, des d’àmbits diversos, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del país. La formació i la sensibilització de la ciutadania sobre la necessitat de tenir cura del medi ambient són els motius que porten a organitzar la seva primera edició a Calaf que, impulsada des de l’Ajuntament, està coordinada per l’empresa Cat Patrimoni.

Implicació del territori
Cartell EcoFira CalafEn aquests moments, 52 empreses de diferents sectors d’arreu de Catalunya ja han confirmat la presència a la fira. Els visitants podran trobar estands d’alimentació, gastronomia, energies renovables, bioconstrucció, aprofitament forestal, calefacció ecològica, bicicletes de bambú i elèctriques, sorrejats eco, aigua de mar, artesania del reciclatge, salut ambiental, assessorament mediambiental i altres propostes vinculades a l’ecologia i el medi ambient.

A l’EcoFira s’hi han implicat una desena d’establiments i empreses de serveis de Calaf vinculades al sector eco que disposaran d’un estand i que, alhora, organitzaran diferents activitats paral·leles. És el cas de La Bacicleta que farà sortides amb bicicletes btt elèctriques, el restaurant La Cuina del Mercat i Ecoment que faran tallers infantils gastronòmics amb productes ecològics, i també Ecoment que farà també cuina solar. L’empresa Planell, amb calefaccions sostenibles i pèl·lets; Cat Patrimoni, amb bioconstrucció; TSTIL, que fa artesania reciclant pneumàtics; Agriplant Huguet, que ofereix productes i serveis ecològics i mediambientals; JL Dino Blue, que fa roba orgànica de nadó; i la Botiga de la Marisol, d’artesania de reciclatge, seran els establiments calafins que també trobarem a l’EcoFira.

També hi haurà la participació d’altres entitats del territori com són la companyia Tot Circ, de Copons, que farà un espectacle sobre el reciclatge, i l’Observatori de Pujalt, que durà a terme un taller de meteorologia.

Activitats paral·leles
La fira, que s’ubicarà al centre de Calaf, ocupant el raval de Sant Jaume i la plaça dels Arbres, comptarà amb un bon nombre d’activitats paral·leles que mantindran una relació directa amb la temàtica de la fira. Es realitzaran demostracions tècniques de bioconstrucció en les quals es mostrarà com es construeix una paret seguint les antigues tècniques i l’ús de materials ancestrals, com són la pedra seca, la calç, les parets de tàpia i la fabricació de tovots amb fang i palla. També es faran escultures de fusta amb motosserra i es podrà veure el procés de construcció d’una bicicleta de bambú.

S’han programat tallers de diferents temàtiques, horts urbans, meteorologia, observació astronòmica del sol i tallers infantils gastronòmics amb productes ecològics. De fet, hi haurà tot un espai ecogastronòmic on es podran degustar diferents àpats acompanyats de cervesa ecològica.

La plaça dels Arbres acollirà dos espectacles infantils. Al matí, la companyia Tot Circ farà un espectacle sobre el reciclatge. A la tarda, la companyia Acariciando el Aire representarà “L’arbre centenari”, una actuació didàctica sobre el bosc i el medi ambient. A més, podran participar als tallers especialment preparats per a la canalla i gaudir de les atraccions ecològiques i d’un inflable sobre el reciclatge.

Durant el matí del 10 d’abril també es faran diferents ponències de temes variats i vinculats a la temàtica principal de la fira. El meteoròleg Francesc Mauri, un dels grans atractius d’aquestes xerrades, abordarà el tema del canvi climàtic amb la ponència “Canvi climàtic: què hi podem fer des de casa”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s