EcoFira de Calaf

La Fira Ecològca de l'Alta Segarra i de l'Anoia

Més de 60 expositors participaran, el 10 d’abril, a la primera EcoFira de Calaf

Deixa un comentari

Francesc MauriEl proper diumenge 10 d’abril Calaf acollirà la primera edició de l’EcoFira de Calaf, l’única fira dedicada al producte ecològic de la comarca de l’Anoia i de l’Alta Segarra. En aquests moments ja hi ha confirmada la presència de 63 expositors de diferents sectors d’arreu de Catalunya. La proposta, organitzada per l’Ajuntament de Calaf amb el suport de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, es convertirà en un aparador i en el punt de trobada de persones i professionals que, des d’àmbits diversos, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del país.

A partir de les 10 del mati, i fins a les 8 del vespre, els visitants podran trobar més de 60 estands d’alimentació, gastronomia, energies renovables, bioconstrucció, aprofitament forestal, calefacció ecològica, bicicletes de bambú i elèctriques, sorrejats eco, aigua de mar, artesania del reciclatge, salut ambiental, assessorament mediambiental i altres propostes vinculades a l’ecologia i el medi ambient. La fira ocuparà tot el cèntric carrer Raval de Sant Jaume i la plaça dels Arbres.

El certamen calafí pren el relleu de l’EcoFira d’Òdena, que durant els últims tres anys s’ha celebrat en aquesta població de la conca anoienca.

Activitats paral·leles
Durant tot el dia hi haurà una vintena d’activitats paral·leles que mantindran una relació directa amb la temàtica de la fira. Es faran demostracions tècniques de bioconstrucció, escultures de fusta amb motosserra i es podrà veure el procés de construcció d’una bicicleta de bambú. S’han programat tallers de diferents temàtiques, des d’horts urbans, a meteorologia, observació astronòmica del sol i tallers d’ecocuina per als infants. De fet, hi haurà tot un espai ecogastronòmic on es podran degustar diferents àpats acompanyats de cervesa ecològica.

La plaça dels Arbres acollirà dos espectacles infantils. A les 12.00 hores, la companyia Tot Circ farà l’espectacle sobre el reciclatge “Passavolant. reciclant…”. A les 17.30, la companyia Acariciando el Aire representarà “L’arbre centenari”, una actuació didàctica sobre el bosc i el medi ambient. A més de participar en els taller, els infants podran gaudir de les atraccions ecològiques i d’un inflable sobre el reciclatge.

Durant tot el diumenge, 10 d’abril, també es faran diferents ponències de temes variats i vinculats a la temàtica principal de la fira. El meteoròleg Francesc Mauri, un dels grans atractius d’aquestes xerrades, abordarà el tema del canvi climàtic amb la ponència “Canvi climàtic: què hi podem fer des de casa”. Mentre que Astrid van Ginkel, farmacèutica especialitzada enla consultoria i  l’assessorament en productes naturals i medicinals farà una ponència sobre les desconegudes i desaprofitades herbes de marge.

Implicació del territori
A l’EcoFira s’hi han implicat una desena d’establiments i empreses de serveis de Calaf vinculades al sector eco que disposaran d’un estand i que, alhora, organitzaran diferents activitats paral·leles. És el cas de La Bacicleta que farà sortides amb bicicletes btt elèctriques, el restaurant La Cuina del Mercat i Ecoment que faran tallers infantils gastronòmics amb productes ecològics, i també Ecoment que farà també cuina solar. L’empresa Planell, amb calefaccions sostenibles i pèl·lets; Cat Patrimoni, amb bioconstrucció; TSTIL, que fa artesania reciclant pneumàtics; Agriplant Huguet, que ofereix productes i serveis ecològics i mediambientals; ILDINOBLU, que fa roba orgànica de nadó; i la Botiga de la Marisol, d’artesania de reciclatge, seran els establiments calafins que també trobarem a l’EcoFira.

També hi haurà la participació d’altres entitats del territori com són la companyia Tot Circ, de Copons, que farà un espectacle sobre el reciclatge, i l’Observatori de Pujalt, que durà a terme un taller de meteorologia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s