EcoFira de Calaf

La Fira Ecològca de l'Alta Segarra i de l'Anoia

El 9 d’abril, segona EcoFira de Calaf amb una vintena d’activitats paral·leles, una desena de ponències i dos espais eco gastronòmics

Deixa un comentari

El diumenge 9 d’abril se celebrarà a Calaf la segona edició de l’EcoFira, l’única fira dedicada al producte ecològic de la comarca de l’Anoia i de l’Alta Segarra. Es tracta d’una mostra que s’està posicionant com una referència entre els certàmens d’aquesta matèria que enguany creix amb el nombre d’activitats paral·leles i amb un segon espai eco gastronòmic on els visitants podran menjar i beure productes ecològics i naturals.

La proposta, organitzada per l’Ajuntament de Calaf amb el suport de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, es convertirà de nou en aparador i punt de trobada de persones i professionals que, des d’àmbits diversos, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del país. La formació i la sensibilització de la ciutadania sobre la necessitat de tenir cura del medi ambient es mantenen com a sòlids motius pels quals l’Ajuntament de Calaf aposta per l’organització d’aquesta fira.

Expositors
En aquests moments, 50 empreses de diferents sectors d’arreu de Catalunya ja han confirmat la presència a la fira. Els visitants podran trobar estands d’alimentació, gastronomia, energies renovables, bioconstrucció, aprofitament forestal, calefacció ecològica, bicicletes elèctriques, aigua de mar, artesania del reciclatge, salut ambiental, assessorament mediambiental i altres propostes vinculades a l’ecologia i el medi ambient.

Entre aquests expositors hi podrem trobar una desena d’establiments i empreses de serveis de Calaf i l’Alta Segarra vinculades al sector eco que disposaran d’un estand i que, alhora, organitzaran diferents activitats paral·leles. És el cas de La Bacicleta que farà sortides amb bicicletes btt elèctriques, el restaurant La Cuina del Mercat que farà tallers infantils gastronòmics amb productes ecològics i Ecoment que oferirà un taller de cuina solar per als nens. L’Atelier Pintalalluna proposarà un taller sobre artesania amb reciclatge i l’Observatori de Pujalt un altre sobre meteorologia.

El Centre de Bellesa Imatge, amb els seus tractaments de bellesa i salut naturals; Cat Patrimoni, amb demostracions de bioconstrucció; TSTIL, que fa artesania reciclant pneumàtics; Agriplant Huguet, que ofereix productes i serveis ecològics i mediambientals i el taller mecànic Xavier Caballol, que fabrica barbacoes i forns ecològics, seran les empreses calafines que també participaran en aquesta segona edició l’EcoFira.

Una aposta per la gastronomia eco
El certamen fa una aposta per la gastronomia ecològica i per aquest motiu passa d’un a dos espais que s’ubicaran en dos punts neuràlgics de la mostra i que estaran oberts durant tot el dia. Cada Espai Eco Gastronòmic estarà condicionat amb taules i cadires per degustar de diferents àpats acompanyats de cervesa i vi ecològics.

Aquesta proposta gastronòmica és possible gràcies a la implicació de diferents establiments com són el restaurant La Cuina del Mercat, l’establiment Ecoment, ecologia de Vida que prepararà un EcoDinar Solar; tot plegat regat amb cervesa ecològica.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s