EcoFira de Calaf

La Fira Ecològca de l'Alta Segarra i de l'Anoia

El nou sistema de recollida de residus de Calaf, protagonista a l’EcoFira

Deixa un comentari

“La recollida porta a porta, què és? Una aposta pel medi ambient i el futur” és el títol de la conferència que tindrà lloc el diumenge 9 d’abril, a les 11.30 hores, en el marc de la segona edició de l’EcoFira. Anirà a càrrec de Marc Arenas, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calaf, i servirà per explicar tots els detalls del nou sistema de recollida de residus que s’implantarà enguany al municipi.

Està previst que enguany s’implanti aquest nou model a Calaf i a sis municipis de la Mancomunitat de l’Alta Segarra. Per aquest motiu, es volen donar a conèixer els detalls del seu funcionament general així com els avantatges del sistema. A més, s’explicaran exemples d’altres municipis que l’estan aplicant amb èxit.

La ponència també servirà per conscienciar als assistents sobre la importància que té el reciclatge. Es recordarà la manera de separar correctament els residus, i es farà una especial incidència en el circuit i el tractament que segueixen cada un d’ells. A més, s’incidirà en la idea que els residus que dipositem al rebuig són els principals responsables de l’increment de la taxa de l’abocador i, per tant, de la taxa d’escombraries que cada ciutadà paga al cap de l’any.

Marc Arenas també aprofitarà l’ocasió per parlar de la reducció de generació de residus a les llars oferint consells per fer que sigui una realitat.

Per altra banda, durant tota l’EcoFira de Calaf, en l’estan de la Mancomunitat de l’Alta Segarra es podrà participar al taller “Estem reciclant bé?” en el qual podrem practicar on cal dipositar cada tipus de residus. Aquest joc didàctic servirà per descobrir on van aquells residus que en moltes ocasions generen confusions com els escuradents, les bombetes o les bosses d’infusions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s